Tööaja rakendus

Mis on Geofence ja miks on see muutumas uueks trendiks?

Tänapäeva konkurentsivõimelises ettevõtluskeskkonnas on tööandjatel vaja õigeid tehnoloogiaid, mis aitaksid tööjõukulusid kokku hoida, kuid samas optimeerida tootlikkust.

Uute asukohapõhiste tööaja jälgimise tööriistade väljatöötamise tulemusena on tööaja arvestamine ja aruandlus muutunud nii töötajate kui ka juhtide jaoks täpsemaks.

Mobiilseadmete, sealhulgas nutitelefonide ja tahvelarvutite levik on viinud uute veebipõhiste jälgimisplatvormide väljatöötamiseni.

Geofence ehk objekti raadiuse määramise tehnoloogia ja GPS-jälgimine on kaks kõige kuumemat suunda, millest ehitusettevõtted peaksid täna teadma.

Selles artiklis on lähemalt uuritud, kuidas need kaks põhilist trendi töötavad ja mida on vaja teada, et integreerida selliseid süsteeme oma töövoogudesse.

Uute tööaja arvestuse trendide kohta saate lisa KUULATA SIIT !

Mis asi on Geofence?

Geofence on interneti kaudu töödeldava digitaalse info käsitlemise protsess või tehnoloogia, et identifitseerida isiku või seadme geograafilist asukohta.

Selle tehnoloogia abil on võimalik tööaja haldussüsteeme programmeerida selliselt, et vajaminevad andmed tekivad tarkvarasse automaatselt.

Asukohapõhised tööajad

Lisaks tööajale ka töötaja asukoht
Proovi tasuta
Murevaba juht

Objekti raadiuse määramise tehnoloogia kasutab GPS-i või raadiosageduste identifitseerimise (RFID) tehnoloogiat virtuaalse geograafilise piiri loomiseks. See tehnoloogia võimaldab tarkvaral reageerida, kui mobiilseade (ja seda kandev isik) siseneb määratud alale või väljub sellelt.

Süsteemi saab seadistada veel selliselt, et tsooni sisenedes või sellest lahkudes saadab mobiilseade erinevaid märguandeid/meeldetuletusi.

GPS-jälgimise ja Geofence’i vahelise erinevuse mõistmine

GPS-jälgimine on tööriist, kus töötajal on võimalik teostada oma tööaja registreerimine läbi nutitelefoni rakenduse ja tema asukohta näidatakse kaardil. Vajaduse alusel kuvatakse registreeritud andmeid tunnilehel.

Geofence ehk objekti raadiuse määramise tehnoloogia viib asukohapõhised tehnoloogiad aga hoopis uuele tasemele.

Selle tehnoloogiaga on halduritel võimalik määrata raadius ja seadistusest sõltuvalt läheb sinna sisenedes tööaeg automaatselt käima või raadiusele lähenedes saadetakse töötajale meeldetuletus.

Samuti saadetakse meeldetuletused objektijuhtidele, kui töötajad ei ole ennast tööle registreerinud. Tunnilehtede automatiseerimine tagab, et ettevõtted saaksid kõige täpsema info sellest, kus ja millal nende töötajad tööd tegid.

Geofence’i kasud ehitussektorile

Geofence annab töötajatele vastutuse ja meelerahu, teades, et nende tööaeg on alati täpselt salvestatud. See võib vähendada halduskulusid ja vabastada ettevõtteid käsitsi tööaja jälgimisest.

Automaatne tööaja jälgimine võib vähendada tööandjate ja töötajate erimeelsusi töötasude ja töötundide teemal, kuna mõlemal poolel on vaieldamatud andmed.

Pole kahtlustki, et sellise tehnoloogia kasutamine toob kaasa paremad suhted töötajate ja tööandjate vahel.

Geofence pakub paindlikkust töötajatele, kes töötavad ühel või mitmel erineval objektil. Objekti raadiuse määramise tehnoloogia:

  • suurendab andmete läbipaistvust
  • lihtsustab aruandlust
  • vähendab tööjõukulusid
  • lihtsustab klientidele täpsete arvete esitamist
  • parandab tööjõu juhtimist
  • edendab paberimajanduse vähenemist
  • võimaldab automaatset tööaja arvestust

Kokkuvõte

Ettevõtete jaoks, kes otsivad tõhusaid viise töötajate tööaja juhtimiseks ja aruandluse täiustamiseks, on objekti raadiuse määramise tehnoloogia oluline uuendus.

Asukohapõhiste tehnoloogiate abil saavad ettevõtted kohe aru, kus ja millal töötajad töötavad, ning juhid võivad kergemalt hingata, kuna ei pea paberimajandusele ja mõttetutele vaidlustele tunde kulutama.

Asukohapõhised tööajad

Lisaks tööajale ka töötaja asukoht
Proovi tasuta
Murevaba juht