tööaja-arvestus

Kuidas tagada töötajate turvalisus eriolukorras ja post-koroona maailmas?

Mõne kuu jooksul on koroonaviirus pööranud maailma tagurpidi ja lisaks tavainimestele on pidanud ka ettevõtted vastu võtma palju ettevaatusabinõusid, et viiruse levikut peatada.

Ettevõtted on pidanud ära jätma suurüritusi ja saatma töötajad koju tööd tegema. Samuti peavad paljud ka üle kontrollima, kuidas jätkata töökorraldust turvalisemalt kui enne. Luubi alla tulevad töövahendid ja tehnoloogiad, mida kasutavad mitmed inimesed igapäevaselt.

Kuidas tagada töötajate turvalisus eriolukorras ja post-koroona maailmas? Sõrmejäljelugejad on viimastel aastatel paljude organisatsioonide seas üha populaarsemaks muutunud, kuid täna on need mikroobide epitsentrid. Kõlab hirmuäratavalt, kuid samas on see olukord avanud ukse järgmisele võimsale tehnoloogiale – näotuvastus.

Kuidas näotuvastus töötab?

Näotuvastussüsteem on puutevaba ja kasutab inimese tuvastamiseks tema näojoonte iseärasusi, sarnaselt nagu sõrmejäljelugejad. Näotuvastussüsteemid töötavad masinlugejate ja kaamerate abil ning võrdlevad unikaalseid näojooni teadaolevate andmebaasidega.

Vaata, kuidas töötab Begini näotuvastus seade!

Begini näotuvastussüsteem on samm lähemal kontaktivabale tuvastusele

Viiruspuhangust alates üritame me kõik uue tegelikkusega kohaneda ja tõsiasi on see, et paljud asjad ei jätku enam nii kuis enne. Meiega võeti ühendust mitmel korral ja uuriti, kuidas asendada terminal, mis nõuab füüsilist kontakti millegi muuga. Nii otsustasime välja töötada lahenduse, mis oleks töötajatele turvaline ning samal ajal võimendaks, mitte ei häiriks, töötegemist. Reaalne on see, et meie elud ei jätku nii kuis enne, kuid miks mitte näha siin võimalust ja kasutada tehnoloogiat enda kasuks? Miks mitte muuta töövahendid veelgi efektiivsemaks kui need ennist olid?

Kui istusime oma meeskonnaga maha, et välja töötada uus kontaktivaba lahendus, siis pidasime silmas järgmisi aspekte.

  • Töötajate turvalisus.
  • Võimalus jätkata ettevõtete toimimist sama organiseeritult nagu varem.
  • Selge ja arusaadav kasutajakogemus.

Miks peaksid ettevõtted kaaluma kontaktivaba seadet ehk näotuvastust?

Ajal, kus sotsiaalne distantseerumine on uus norm, pöörduvad paljud firmad näotuvastustehnoloogia poole. Tuvastust sõrmejälje abil peetakse ebapraktiliseks, kuna identiteedi kontrollimiseks peab puudutama ekraani. Sõrmejäljelugeja on endiselt väga tõhus ja töökindel vahend, kuid tänast seisu arvestades ja tulevikku vaadates, on mõistlik asendada see kontaktivaba alternatiiviga.

Viimased kaheksa aastat on meie kliendid kasutanud sõrmejäljelugejat väga edukalt ja ilmselt ei kao see ka pärast viiruse vaibumist kuhugi. Praeguses olukorras aga peame me ümber hindama lahendused töökohal, mis nõuavad füüsilist kontakti. Täpsus on kõikide ettevõtete jaoks ülioluline, kuid vähem oluliseks ei saa pidada tervist ja ohutust.

Näotuvastuse süsteem, mis tagab töötajate turvalisuse

Kontaktivaba tööajaarvestamine vaid sekunditega!
Uuri lähemalt!
Murevaba juht

Kuidas Grossi toidukaupade kett juurutas Begini kontaktivaba seadme

Grossi toidukaupade kett on Begini kasutanud juba 2016. aastast. Digitaalse tööajaarvestuse juurde tõi neid soov lihtsustada ettevõtte siseelu ning luua töötajatele läbipaistvus ja paindlikkus, mille ka koos saavutasime.

Käesoleva aasta algus tõi aga esile probleemi, mida ei osanud keegi varem ette näha. Koroonaviiruse saabumise tõttu tekkis äkitselt vajadus lahenduse järele, kus töötajad saaksid vajalikud toimingud teha ka kontaktivabalt. Kuna Grossi toidukaupade keti jaoks oli oluline tagada oma töötajatele võimalikult turvaline töökeskkond, siis jagasid nad meile oma kogemusi, et saaksime välja arendada neile kontaktivabad seadmed.

“Begini vanal seadmel kasutasime sõrmejäljega tööaegade registreerimist, mis aga tähendab koguaeg füüsilist kokkupuudet seadmega,“ rääkis Liisi Tiitus, Grossi toidukaupade keti piirkonnajuht, lisades, et tööandjana soovisid nad pakkuda töötajatele ka kontaktivaba ja ohutut sisselogimise võimalust.

Grossi toidukaupade kett esialgu testis esimesi seadmeid vaid valitud poodides, kuid peale testperioodi märkis Liisi, et kontaktivaba alternatiiv kõikides poodides lihtsustaks nende tööd veel enam. Veel märkis piirkonnajuht Liisi, et uus seade sai paigaldatud väga kiirelt ning töötajad on väga rahul, kuna puudub otsene kontakt seadmega ja uue seadme menüü on lihtne ja arusaadav.

„Tänu uuele seadmele on meie poejuhtidel vähem tööd. Sisselogimisega esineb veel vähem probleeme kui varem ning töötajate liikumine erinevate kaupluste vahel on lihtsustatud. Seadmed on omavahel automaatselt sünkroonitud ning ühest seadmest on võimalik kõikidesse teistesse seadmetesse töötajate näojäljed edasi saata. Töötajad olid alguses näotuvastuse osas skeptilised, kuid esimesed päevad näitasid neile, et see viis on sama lihtne kui sõrmejäljelugeja“

Mida sisaldab Begin kontaktivaba seade?

  • Näotuvastus: kontaktivaba sisse ja välja registreerimine. Uus terminal toetab ka sõrmejälje ja kiipkaardiga registreerimist.
  • Kaablivaba: Seade töötab 4G SIM-kaardi või WiFi abil, seega puudub vajadus vedada kaableid.
  • Automaatne sünkroniseerimine: ühest seadmest on võimalik näo- ja sõrmejäljed kanda edasi kõikidesse seadmetesse.
  • Kaasaaegne menüü: kasutajasõbralik ning lihtne.

Kokkuvõte

Koroonaviirus on mõjutanud meid kõiki suuremal või väiksemal määral ja sellised ülemaailmsed probleemid panevad meid proovile. Pandeemia on muutnud Begini mõtteviisi ja just sellepärast töötasime välja lahenduse, et võidelda koroonaviirusest tulenevate raskustega. Meiega astute sammu efektiivsema tuleviku poole, mitte ei jää lakkuma epideemiast tulenevaid haavu.

Näotuvastuse süsteem, mis tagab töötajate turvalisuse

Kontaktivaba tööajaarvestamine vaid sekunditega!
Uuri lähemalt!
Murevaba juht