Ehitus

Kuidas lihtsustada tööaja arvestust mobiilsetes ehitusettevõtetes?

Pole vahet, kas tegu on suure või väikese ehitusettevõttega - mõlemal juhul on väga oluline leida erinevaid viise kasumi tõstmiseks.

Nii konkurentsitihedas keskkonnas, nagu seda on ehitussektor, võib iga väike uuendus aidata ettevõttel olla sammu võrra teistest ees ning püsida konkurentsivõimelisena.

Üks lihtsamaid viise, kuidas kasvatada ettevõtte kasumit, on tavapärastest paberil olevatest tunnilehtedest loobumine ja üleminemine mobiilsele tööaja arvestamise tarkvarale.

  • GPS-positsioneerimine
  • Tööjõukulude vähenemine
  • Objektijuhi haldustööde vähenemine
  • Kuluarvestus
  • Pildistamine

Need on põhilised pidepunktid, mida üks korralik tööaja arvestamise tarkvara peaks ära tegema. Paberil olevad tunnilehed on olnud standardiks juba aastakümneid, kuid meie tehtud uurimistöö näitab, et üleminek digitaliseeritud tööaja arvestamise süsteemile aitab ettevõttel kokku hoida aega ja raha.

Nutitelefoni rakendusega registreerimine vähendab tööjõukulusid

Paberil täidetud tunnilehed tekitavad palju meelehärmi, kuna andmed on pidevalt ebakorrektsed. Pidev tagantjärgi tööaegade meenutamine ning tundide ümardamine võib ehitusettevõtte kasumlikkust oluliselt mõjutada.

Konkreetne ülevaade töötundidest

Info tööle saabumistest ja lahkumistest koheselt
Proovi tasuta
Murevaba juht

Ameerika tööandjate liidu koostatud uurimistöö näitab, et ehitusettevõtted, kes on läinud üle mobiilsele tööaja arvestamise meetodile, võidavad palgaperioodi lõppedes keskmiselt 3% tööjõukuludelt.

Reaalajas nutitelefoniga registreerimine vähendab oluliselt inimlike vigade teket ning tundide ümardamist.

Reaalajas monitoorimine

Ettevõtted, kes tegutsevad mitmel objektil korraga ja ei kasuta kaasaegset tööaja arvestamise meetodit, ei oma ülevaadet, kas nende meeskond saabus või lahkus kokkulepitud kellaaegadel.

Kasutades tööaja registreerimist äpiga on objektijuhil võimalus jälgida reaalajas, mis kell meeskond tööle saabus ning lahkus. Kaob vajadus pidevalt töötajatele helistada ning tekib ülevaade objektil tehtavast.

Tarkvara vähendab paberimajandusele kuluvat aega

Igal palgaperioodil on töötajatelt vaja kokku korjata tunnilehed, mida omakorda peab Excelisse edasi trükkima.

Objektijuhid peavad pidevalt tunnilehti dešifreerima ning töötajatega ühendust võtma, kui on tekkinud näpuvigu. Kogu see protsess võtab üüratult aega.

Tööaja registreerimine reaalajas vähendab tunduvalt administratiivset haldusaega.

Info on tarkvarasse talletatud selges kirjas ning objektijuhid ei pea enam aega kulutama töötajatele helistamisega, kuna on selgelt näha, kas inimesed on hetkel objektil või mitte.

GPS positsioneerimine

Tööajavargust on mõnes töökeskkonnas sagedamini kui teises. Mobiilsed töötajad, kes on pidevas liikumises, ei ole kogu aeg objektijuhi silme all ning see soodustab ebaausat tegevust.

Tehnoloogia arenemine on muutnud mobiilsete ettevõtete tööaja registreerimise lihtsaks ja läbipaistvaks.

Töötajad saavad tööaja registreerimiseks kasutada nutitelefone, mis on neil igapäevaselt kaasas.

Registreerides näidatakse GPS-positsioneerimise abil ära, kus töötaja mingil hetkel viibis ning see annab objektijuhtidele konkreetse ülevaate töötamisest.

Pildistamine

Üks pilt ütleb rohkem kui tuhat sõna! See funkstionaalsus aitab lihtsustada infovahetust töötaja ja kontori vahel.

Iga pilt seotakse objektiga ja pildile on võimalik teha kirjeid, markeeringuid jms.

Tegevuspõhine kuluarvestus

Headel aegadel pole efektiivsus suur probleem, kuid halbadel aegadel muutub see ka edukates ehitusettevõtetes ootamatult oluliseks.

Seepärast on tähtis efektiivsusega seotud parameetreid mõõta optimaalselt. Kahjumlike protsesside taga on varjatud kulud.

Selleks, et suunata ettevõtte kulusid soovitud suunas, tuleb igasuguseid momente üksikasjalikult jälgida.

  • Objekt
  • Projekt
  • Tööliigid

Need on enamlevinud kuluartiklid ehitussektoris. Töötajatel on võimalus registreerida tööaegu erinevatele artiklitele ning tarkvara annab objektijuhtidele või juhatajatele selge ülevaate kuu lõpus raportites, et teha tulevikus paremaid otsuseid.

Kokkuvõte

Tööaja registreerimine telefoniga hoiab töötajad ausad. Väheneb risk, et töötajad märgivad ennast tööle päevadel, mil neid tegelikult polnud, ning GPS-positsioneerimine välistab valeinfo andmise võimaluse.

Nutitelefoni rakenduse kasutamine annab palju eeliseid, kuid kõige suurem neist on aja kokkuhoid. Mida vähem kulutatakse aega paberimajandusele ja töötajatega vaidlemisele, seda rohkem on aega võtta juurde uusi objekte ning teha ettevõtet arendavaid otsuseid.

Konkreetne ülevaade töötundidest

Info tööle saabumistest ja lahkumistest koheselt
Proovi tasuta
Murevaba juht