Edulugu Ehitus

Kuidas üks lihtne muudatus aitas Remart Ehitus OÜ-l väärtuslikke tunde säästa

Remart Ehituse Visioon

Remart Ehitus OÜ on väga tegus ehitusettevõte, kelle põhitegevused on ehituse peatöövõtt, siseviimistlus-, üldehitus-, remont- ja eritööde teostamine.

Remart Ehitus loodi 2012. aastal ja kui esimest korda turule siseneti, lõi ettevõtte juht Reimo Tamm visiooni – paista silma kvaliteetse töö ja klientide eest hoolitsemisega.

See tähendas, et ettevõtte siseselt pidi kõik olema organiseeritud ja töö pidi alati valmima õigeks ajaks.

„Lisaks ettevõtte sisesele organiseeritusele oli oluline väärtustada klientide aega ja alati pakkuda neile parim lahendus,“ selgitas Remart Ehituse juht Reimo Tamm.

Ettevõtte kasvuga kaasneb rohkem segadust tööaja arvestuses

Remart Ehituse personal kasvas aastate jooksul viiest 25 töötajani, kuid sellise kasvuga kaasnes tööaja arvestuse haldamises palju probleeme.

Meeskonna liikmete tööaegade jälgimine ja töö käsitsi tegemine nõudis liiga palju väärtuslikku aega. Selleks, et kõik oleks arusaadav, teostas Remart Ehitus tööaja arvestust viisil, mis ei olnud firma kasvu puhul jätkusuutlik.

Nad proovisid igasuguseid erinevaid variante, et saada töötajate tunnid kätte väiksema vaevaga. „Alguses käis kõik paberil tunnilehtede kaudu ja hiljem hakati täitma Exceli tunnitabelit (näidis SIIN)

Nad kirjutasid tunnitabelile, millisel objektil oldi ja kui palju tunde seal tehti, ja mina pidin veenduma, et info klapiks,“ selgitas Tamm.

Tunnilehe täpsus hakkas kiirelt muret tekitama.

„Kui üks töötajatest väitis, et ta oli objektil koos teise töötajaga sama tööd tehes 8 tundi ja teine märkis tunnilehele 7 tundi, siis mina pidin leidma aja, et välja selgitada millest on tekkinud tundide erinevus,“ rääkis Tamm.

Töötajate tööaeg täpselt paika!

Vahetu ülevaade töötajate tööaegadest
Proovi tasuta
Murevaba juht

Kui tundide arv sai kontrollitud, siis pidi Reimo need Exceli tabelisse sisestama.

„Mõlemal pool tekkis inimlikke vigu. Töötajad üritasid oma tunde meelde tuletada ja mina püüdsin veenduda, et need oleksid õiged,“ ütles Remart Ehituse omanik.

Tööaja arvestusele kulutatud aeg, vaimne töö meenutamaks, kus tema meeskond on ja ebatäpsuse oht viisid selleni, et tuli hakata uurima tööaja arvestuse lahendusi.

Tarkvara Begin – tunnitabel, mis lihtsustab ehitusettevõtte organiseeritust

Olles juba mõnda aega selles sektoris töötanud, teadis Reimo, et on palju paremaid ja efektiivsemaid viise, kuidas oma ettevõtet juhtida.

„Ma tundsin inimest, kes selles valdkonnas tegutses, ja ma otsustasin tööaja arvestuse tarkvarasid lähemalt uurima hakata,“ selgitas Tamm.

Pärast mõnda kohtumist, nähes, kuidas tööaja arvestuse tarkvara Begin täpselt toimib, otsustas Reimo just Begini kasuks.

  • Reaalajas tunnileht
  • GPS-positsioneerimine
  • Objektipõhised tunnid
  • Manuaalse töö vähenemine
  • Mobiilne

Need olid omadused, mis algselt Remart Ehituse tähelepanu püüdsid, kuid tegelik kasu sai selgeks siis, kui töötajad hakkasid oma tööaegu registreerima.

„Tegelik kasu sai selgeks juba mõne nädalaga. Kogu info, mis oli tunnitabelil vajalik, oli Beginis olemas. Ma ei pidanud enam meenutama, kes, kus ja kui kaua töötas, ning manuaalne töö kadus täielikult. Nüüd jääb mul rohkem aega selleks, et tegeleda ettevõtet arendavate otsustega,“ ütles Tamm.

Klienditugi on täpselt see, mida alguses lubati

Tarkvara Begin jaoks on klienditeenindus alati väga tähtsal kohal olnud.

„Mulle meeldib, et Begin pakkus täpselt seda, mida algselt lubati,“ selgitab Reimo.

„Klienditeenindust tuleb Begini puhul kiita, kuna alati keegi vastab, nad on rohkem kui valmis meid aitama ning vastused on alati väga kiired,“ räägib Tamm.

Töötajate tööaeg täpselt paika!

Vahetu ülevaade töötajate tööaegadest
Proovi tasuta
Murevaba juht