Üldine

6 omadust, mis peavad igal projektijuhil olema

Projektitööst tulenev kasu võib kehvapoolse juhtimise tõttu tuhmuda. Selleks et organisatsioon saaks sellest töövormist tulenevat lisakasu täielikul määral kasutada, on vaja professionaalset projektijuhti.

Toome välja mõned oskused, mida jälgida projektijuhi valimisel ja mis peaksid igal heal projektijuhil olemas olema.

1. Organiseerimisoskus

Edu saavutamiseks vajab ehitusprojekti juht suurepäraseid organiseerimisoskusi.

Projektijuht peab jälgima projekti kõiki elemente, materjale, seadmeid, logistikat ja töögraafikut. Eelnevad kogemused ehitusjuhtimise vallas tulevad muidugi kindlale kohale kandidaatide otsimisel kasuks.

Kuid kui leiate sobiva kandidaadi, kellel on tugev projektijuhtimiskogemus mõnes teises valdkonnas, siis saab inimest alati ka töö käigus koolitada.

Automatiseeritud tööajatabel päästab liigsetest kuludest

Muutes kiiremaks tööaja arvestuse tabeli täitmise protsessi, vähendate kulusid ning tõstate efektiivsust
Proovi tasuta
Murevaba juht

2. Ajajuhtimisoskus

Teie ehitusprojekti juht peaks teadma, kuidas seada ehitusprojekti erinevatele protsessidele prioriteete, nii kogu projekti jooksul kui ka igapäevaselt.

Samuti peaksid nad olema võimelised aitama erinevate valdkondade ehitustöötajatel oma aega kõige tõhusamalt kasutada.

Ettevõtte juht saab omalt poolt aidata projektijuhil hulgaliselt aega kokku hoida töötundide arvestusel, andes tema käsutusse kasulikud tehnilised tööriistad, nagu tööajaarvestuse tarkvara ja meeskondade aja jälgimise tarkvara.

3. Paindlikkus

Ehitusplatsil võivad paljud asjad valesti minna.

Iga uus päev toob kaasa uued väljakutsed – materjalide tarnimine on hilinenud, ilm on halb või tekivad takistused vajalike lubade hankimisel.

Selleks et kõik sujuks, peab teie projektijuht olema paindlik ja suutma pingelises olukorras hakkama saada.

Oskuslikul projektijuhil on alati olemas kindel plaan A ning kui see peaks alt vedama, siis varuks ka plaan B, C jne, et projekt liiguks kindlalt edasi.

4. Juhtimisoskused

Nagu iga juhtimisrolli puhul, vajab ka projektijuht enda ümber pädevaid inimesi, et kõik meeskonnaliikmed hoiaksid kokku teiste ehitusmeeskondadega ja töötaksid harmooniliselt.

Erinevalt mõnest juhtimisrollist veedab projektijuht suure osa oma tööajast objektil, veendumaks, et kõik sujuks plaanipäraselt. See muudab töötajate probleemid veelgi isikulisemaks ja olulisemaks.

Projektijuht, kes suudab luua positiivse töökeskkonna ja soodustada koostööd, suurendab töötajate moraali ning edendab töö tegemist.

5. Detailne planeerimisoskus

Ehitusobjekt pole koht, kus hakata arvama ja oletama. Ehitusprojekti kindlal rajal ja eelarve piirides hoidmiseks peab teie projektijuht olema kõigega äärmiselt üksikasjalikult kursis.

Ta peab mõistma, kui tähtis on jälgida mitmeid tegureid, nagu töötundide arvestus ja kasutatud materjalid.

Projektijuht peab olema täpne ja keskenduma eesmärgile ning seejuures ei ole oluline, kas ta jälgib kõiki detaile ise või delegeerib selle ülesande kellelegi teisele.

6. Avatud uuele tehnoloogiale

Nagu me teame, muudavad mobiilsed tööaja jälgimise rakendused ja muu tööajaarvestuse tehnoloogia ehitustööstust.

Hea projektijuht mitte ainult ei poolda uusi tehnoloogiaid, mis muudavad tema töö lihtsamaks, vaid julgustab ka ülejäänud meeskonnaliikmeid tehnoloogiat kasutama.

Teie ehitustöötajad võtavad projektijuhilt eeskuju, seega veenduge, et valite kellegi, kellel on julgust õppida uusi asju.

Kokkuvõtteks

Lõppkokkuvõttes vajab projekt kõige sujuva edenemise tagamiseks pidevat hoolikat juhtimist, jälgimist ja kinnitamist.

Kui olete leidnud inimese, kes vastab nendele tingimustele, siis võite olla üsna kindlad, et projekti elluviimiseks on õige inimene olemas.

Automatiseeritud tööajatabel päästab liigsetest kuludest

Muutes kiiremaks tööaja arvestuse tabeli täitmise protsessi, vähendate kulusid ning tõstate efektiivsust
Proovi tasuta
Murevaba juht