edulugu tootmine

Puudused, mis viisid Timbeco Woodhouse-i tarkvara soetamiseni

Timbeco Woodhouse OÜ pakub terviklikku teenust element- ja moodulhoonete projekteerimisel ning tootmisel.

Timbeco Woodhouse on täna üks kiiremini arenevaid ja käibe poolest juhtivaid elementmajatehaseid Eestis. Ettevõtte põhilised sihtturud on Eesti, Soome, Rootsi, Norra, Ühendkuningriik ja Šveits.

Timbeco Woodhouse’i meeskonnas on 6 müügijuhti, 12 projekteerijat, 6 projekti- ja objektijuhti ning üle 100 element- ja moodulhoonete koostaja tehases.

Timbeco Woodhouse on ainuke elementmajatehas Baltikumis ja üks väheseid Põhja-Euroopas, kellele on omistatud elementmajade tootmise CE-märgis. Timbeco Woodhouse ekspordib 95% oma toodangust Soome, Rootsi ja Norra turgudele.

Peamine probleem, millele oli vaja lahendus leida

Intervjueerides Timbeco Woodhouse’i tootmisjuhti Margus Tammet, võttis ta probleemi kokku selliselt: „Meil oli pärast projekti lõpetamist vaja teha analüüs selle kohta, kui kaua teatud lõigu tegemine aega võttis".

Varem see info puudus ja meil oli vaja leida lahendus. Nii me Begini juurde sattusimegi. Varem ka mõõtsime teatud protsesse, kuid see võttis kõvasti kauem aega ja selle analüüsimine oli ülimalt ajamahukas.“

Tarkvaralahendused, mida kaaluti

Timbeco Woodhouse on kasutanud Begini tarkvara juba üle aasta. Begini tarkvara valiti peale seda, kui saadi aru, et paberil jätkamine ei ole jätkusuutlik.

„Kunagi enne Begini vaatasime ka täielikku tootmistarkvara, aga see oli välismaa oma ning väga kallis. Klienditeenindus oleks keelebarjääri tõttu ilmselt raskendatud olnud ja selle hind ei ühtinud sellega, mis me vastu oleks saanud.“

Margus lisas: „Kui olime Beginiga käed löönud, käidi meile pakkumas ka teisi lahendusi, kuid me ei oleks saanud oma struktuuri kuidagi paremini ära lahendada, kui seda tegi Begin. Pakuti põhimõtteliselt sama lahendust nagu Begin, aga kõvasti keerulisemal kujul, ja me ei näinud põhjust toimivat süsteemi lõhkuda.“

Kuidas lahendati probleem Begini tarkvara abil?

Margus Tamme, Timbeco Woodhouse OÜ tootmisjuht, võttis järgmise küsimuse lühidalt kokku nii: „Beginiga sai kogu probleem lahendatud selliselt, et iga töökoha peale pandi tahvelarvuti ja töötajad hakkasid kogu vajaliku infot nende abil registreerima.

Kõik, mis tootmises tehakse, on meil registreeritud ja meie saame seda minuti täpsusega analüüsida.

Kuluarvestus vaid mõne nupu vajutusega

Muutke kuluarvestus lihtsaks ja läbipaistvaks tänu reaalajas tööde registreerimisele
Proovi tasuta
Murevaba juht

Tarkvara juurutamine

Begini tarkvara juurutamise küsimuse võttis Margus Tamme kokku selliselt: „Begini juurutamine ei olnud keeruline ega aeganõudev.

Töötaja jaoks ei ole seal midagi keerulist – töötaja peab teadma ainult seda, mida ta täidab, ja muud asjad antakse läbi Begini ette.

Kui mingi anomaalia on tekkinud, siis põhitöö käib Beginiga taustal ja tootmise meistrid teevad muudatusi, kui tarvis.“

Tulemused peale Begin tarkvara kasutuselevõttu

Margus Tamme vastus oli järgnev: „Oleme näinud, mille peale aeg suures plaanis kulub.

Näeme, mis võtab rohkem aega, kus oleme vähemaga arvestanud, ja ka seda, kuhu pole üldse aega arvestanud, aga kus seda tegelikult kulub. Põhimõtteliselt näeme ära kõik, mis vaja, ja seda minuti täpsusega.“

Raportid

Viimaseks uurisin Marguselt, mis on see täpne info, mis Timbeco Woodhouse Beginist välja võtab, ja vastus oli järgmine: „Projekti kohta teen raporti ja võtan tööde kaupa välja, kui kaua mingi töö reaalselt aega võttis.

Minu idee on võtta projekt pulkadeni lahti, et saaksin tööde kaupa analüüsida, kui kaua miski aega võttis. Sellest väga palju täpsemaks enam minna ei saa, Beginist saab kätte kogu info, mis ettevõttel vaja on – kõik sõltub sellest kui täpselt ettevõte on nõus neid asju registreerima.

Meie vajadus on täna minuti täpsus ja seda me ka teeme.“ Lõpetuseks lisas Margus: „Kindlasti soovitame Begini, kui tahate analüüsiga rohkem süvitsi minna.“

Kuluarvestus vaid mõne nupu vajutusega

Muutke kuluarvestus lihtsaks ja läbipaistvaks tänu reaalajas tööde registreerimisele
Proovi tasuta
Murevaba juht